Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga in Dongen, Oosterhout, Kaatsheuvel en omgeving

Op zoek naar zwangerschapsyoga in Dongen, Dorst, Oosterhout, Kaatsheuvel of omgeving? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Onze zwangerschapsyoga lessen helpen je ontspannen en bewust zwanger te zijn, bij de bevalling en in de overgang naar moeder worden. We hebben speciale aandacht voor bekkenklachten en bekken instabiliteit. Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles.

Ontspannen zwanger zijn

Tijdens je zwangerschap verandert er van alles. Misschien zoek je rust en tijd voor jezelf om hierbij bewust stil te staan, heb je lichamelijke klachten en of ben je onzeker over de bevalling en moeder worden.

Zwangerschapsyoga helpt je te genieten van je zwangerschap en je optimaal voor te bereiden op je bevalling. Je blijft fit, en krijgt rust in je hoofd en lijf. Echt tijd voor jezelf, een rustmoment om even te vertragen en stil te staan bij wat er in deze bijzondere periode allemaal gebeurt. En om heel bewust contact te maken met het babietje in jouw buik. Samen met andere (aanstaande) moeders die precies hetzelfde meemaken als jij.

De lessen zijn actief en met twee voeten op de grond, dus voor zweverigheid hoef je niet bang te zijn. We gaan actief aan de slag met ontspanning, ademhaling, houdingen en beweging. We trainen de diepere buik-, rug- en bekkenbodemspieren en leren je verschillende ontspanning- en ademhalingstechnieken die je gaan helpen tijdens je zwangerschap, bij je bevalling en daarna! 

Een rustige geest in een sterk en soepel lichaam

Zwangerschapsyoga gaat uit van het versterken van jouw eigen kracht. Je bouwt vertrouwen op in jezelf en je lichaam, en krijgt innerlijke rust en stabiliteit. De oefeningen houden je lichaam fit, sterk en soepel en zorgt voor training van de (diepere) buik-, rug- en bekkenbodemspieren. Zo draagt het bij aan stabiliteit en voorkoming of vermindering van bekken- en rugklachten.
In de laatste fase richten we daarbij steeds meer op bevallingsvoorbereiding. 

Je kunt al starten met zwangerschapsyoga vanaf 14 weken. Sterker nog, hoe eerder je begint (en hoe langer je doorgaat), hoe meer effect je zult merken!

Meer dan alleen een cursus: altijd instromen, van 14 tot 42 weken

Onze zwangerschapsyoga is een doorlopende les. Je kunt dus beginnen wanneer jij wilt, al vanaf 14 weken, en doorgaan tot aan de bevalling. Sterker nog: dat is zelfs aan te raden. 

Hoe meer je de lessen volgt, hoe meer je alles kunt integreren in je hele leven en het een manier van zijn wordt in plaats van een set technieken. Dat maakt een groot verschil, tijdens je zwangerschap, bij je bevalling en daarna.

Vooral is het iedere week tijd voor jezelf, waarin je leert om je lichaam te leren kennen en voelen, tijd maakt voor wat je nodig hebt en wat je helpt ontspannen, en je bewust bezig bent met je zwangerschap. Dat wil je zo lang en zo veel mogelijk blijven doen.

Meerdere lessen

We hebben lessen in onze studio in Dongen en in Dorst, bij DorstZorg.

Er is les op:

  • maandagavond 19.15 uur in Dongen
  • woensdagochtend 10.30 uur in Dongen
  • woensdagavond 19.00 uur in DorstKijk op het rooster voor de lessen. Je kunt voor een vaste les kiezen of jezelf flexibel inplannen wanneer het jou uitkomt, via ons online systeem.
    En als je een keer niet kunt, kun je eenvoudig je les inhalen.

Alle lessen zijn geschikt voor vrouwen in alle stadia van de zwangerschap. De ochtendles wordt over het algemeen meer gevolgd door vrouwen die wat verder zijn in de zwangerschap en bereidt je optimaal voor op de bevalling. Aan de avondlessen nemen meer vrouwen deel die in de eerste of tweede fase zijn van de zwangerschap.

Zwangerschapsyoga bij lichamelijke klachten

Voor zwangerschapsyoga heb je geen ervaring nodig. Je kunt altijd meedoen, en juist ook als je klachten hebt! Wij zijn hierin gespecialiseerd. Kom gerust langs, je bent van harte welkom. 

Kijk op het rooster voor de lessen en meld je aan voor een proefles!

Onder begeleiding van Alijne Verhaar

Alijne Verhaar is gespecialiseerd yogadocent, moeder van drie dochters, vrouwencoach en fysiotherapeut (np). Zij weet precies waar je tegenaan loopt en waar je behoefte aan hebt in deze bijzondere periode. Ze leert je je ontspannen en optimaal voorbereiden op de bevalling en eventuele klachten te verminderen.

Ervaringen van andere vrouwen

”Ik heb last van stress en hartkloppingen. Ik voel tijdens de les de hartkloppingen verdwijnen en mijn ademhaling zakken. Ik kom helemaal tot rust.” Dominique

“Bij een tweede kindje is het allemaal wat drukker. Het is zo fijn om een moment voor jezelf te hebben en weer even bewust bezig te zijn met deze zwangerschap. En me weer voor te bereiden op dit kindje.” Lotte

“ Mijn bevalling is erg goed gegaan, ik heb zeker wat aan de lessen gehad!! Vooral het rustig ademen en ook tijdens het persen, enorm mee gevallen en een groot verschil met de eerste. Toen ik moest gaan persen durfde ik het niet, maar gelukkig de juiste techniek toegepast zoals geleerd op de cursus en mezelf overwonnen! Daarna ook zelf onze zoon aan kunnen pakken en dat was heel bijzonder!!” Suzanne

“Mijn hoofdpijn is verdwenen. Wauw.” Mariska

“De zwangerschapsyoga doet me goed. Ik heb last van mijn bekken, maar als ik hier ben geweest is het een stuk minder. Ik herken de oefeningen die ik ook van de bekkentherapeut krijg. En nog bedankt voor je doorverwijzing! Fijn dat er iemand meedenkt.” Kim