Wise Woman Yoga

Mindful / Yin Yoga voor vrouwen rond de overgang

 
Ben jij in het midden van je leven, rond de overgang en wil je genieten van deze bijzondere periode, maar zoek je naar meer balans, ontspanning en verbinding met jezelf tijdens alle veranderingen?
 
Dan is onze Wise Woman mindful / yin yogales voor jou.
 

Rond je 50e kom je als vrouw in een belangrijke levensfase

Alle opgedane ervaring en geleerde lessen zijn geïntegreerd, je weet beter wat je wel en niet wilt, je maakt je niet meer zo druk. 
 
Tegelijkertijd is dit een periode van veel veranderingen. Je merkt dat je spontaan terugblikt op je jeugd en je sluit een vruchtbare periode af. Dat kan zorgen voor onzekerheden, of een gevoel van onrust.
 
Bijvoorbeeld, misschien:
 • Voel je je uit balans door alle veranderingen. Soms herken je jezelf niet meer terug. Hoe blijf je bij jezelf en kom je weer in je kracht?
 • Merk je dat je lichaam verandert. Je vrouwelijke hormonen zoeken een nieuwe balans, wat je kunt merken aan je gewrichten, je spieren, je huid, je energie, transpiratie, je humeur en je libido. Hoe weet je wat normaal is? En hoe ga je ermee om, zonder het gevoel te hebben je aan te stellen of juist in de medische molen te verdwijnen.
 • Merk je dat je slaapritme verandert of heb je last van slapeloosheid.
 • Gaan of zijn de kinderen het huis uit, verandert je relatie, en voel je je wat onbestemd, zoekende naar wat je nieuwe rol wordt.
 • Vraag je je af, wie ben jij eigenlijk? En wat wil jij? 
 • Merk je dat je ook nieuwsgierig bent naar deze nieuwe fase en en de nieuwe mogelijkheden. Je staat midden in het leven en wilt juist genieten van deze bijzondere periode van bloei, wijsheid en meer ruimte.
 • Voel je dat het nu tijd is voor jou!

Tijd voor jou

 
Vaak zijn we gewend onze eigen behoeften niet voorop te zetten. 
 
Juist in deze periode is de ideale tijd om daar alle ruimte aan te geven en je weer te verbinden met jezelf. Te vertragen en te luisteren. Verbinding te maken met je lichaam en je eigen innerlijke stem weer te horen. 
 
In deze yogales komt alles aan bod waar je nu behoefte aan hebt:
 
 • Oefeningen die speciaal gericht zijn om je vrouwelijke lichaam en geest optimaal soepel, sterk en in balans te brengen en te houden. Door de specifieke yoga oefeningen heb je minder lichamelijke klachten, word je je meer bewust van veranderingen in je lichaam en komen je hormonen in balans, zodat opvliegers, slapeloosheid en transpiratieklachten verminderen.
 • Uitgebreide meditaties, ademtechnieken en heerlijke ontspanningsoefeningen die zorgen voor meer balans en meer innerlijke rust, contact met jezelf en verbinding met je innerlijke wijsheid. Je krijgt een betere concentratie, hebt minder stress en wordt emotioneel stabieler.
 • Me-time. Aandacht en tijd voor jezelf, waarin je nu eens helemaal niets hoeft. 
 • Tips en handvatten voor allerhande praktische zaken die je in deze periode bezig kunnen houden, zoals voeding, slapen, gekke klachten, hilarische of juist intieme zaken die je tegenkomt. Een les waarin vrouwen beslommeringen nu eens niet weggemoffeld hoeven worden.
 • Verbinding, ontspanning en plezier in een groep hele fijne vrouwen die precies hetzelfde meemaken als jij. 

Praktisch:

Wanneer? Iedere dinsdagavond
Hoe laat? 20.30 – 21.45 uur
Waar? Eigentijdz Klank & Yogastudio, Hoge Ham 15R, benedenruimte

Aanmelden:

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Aanmelden kan via onderstaande rode knop, onder vermelding van Wise Woman Yoga

Tot snel in de les!

 

Meld je hier aan

Veel gestelde vragen

Ik ben nog geen 50, mag ik dan ook meedoen? 
Jazeker! De vrouwen in deze les zijn rond de 45-60 jaar oud, dus ook als je nog geen 50 bent, ben je van harte welkom.
 
Tot welke leeftijd mag ik meedoen? 
Zo lang je je prettig voelt in de les en de thema’s die aan de orde komen je aanspreken, ben je van harte welkom!
 
Moet ik in de overgang zijn?
Rond je 45e/ 50e gaat bij alle vrouwen de overgang een rol spelen. Dit is de zogenaamde ‘midlife’ fase. Bij de één uit de (naderende) overgang zich eerder, bij de ander later. De ene vrouw merkt er vanaf het begin veel van, en iemand anders weer helemaal niet. De meeste vrouwen in deze les merken dat ze naar de overgang toe bewegen en zitten in de pre-menopauze, menopauze, of zijn er net voorbij. 
Maar de midlife fase is breder. Als jij je aangesproken voelt door het thema van deze les, is deze les voor jou. 
 
Moet ik klachten hebben?
Dat hoeft niet. De midlife fase uit zich bij iedereen anders. Sommige vrouwen ervaren klachten, geestelijk, emotioneel of lichamelijk, maar dat hoeft niet. De oefeningen, meditaties en ontspanning tijdens deze les helpen altijd om je lichaam en geest in balans te brengen en te houden, ook als je geen klachten hebt. 
 
Is het alleen voor vrouwen?
Ja, deze les is alleen voor vrouwen. Ook mannen ervaren een midlife fase, maar de behoeften en zaken waar mannen tegenaan lopen zijn heel anders dan die van vrouwen. Deze les is echt op vrouwen gericht.