Verbinding met jezelf

Ik zat te mediteren en ik kwam er maar niet in.

Mijn aandacht vloog alle kanten op, de meest random gedachten kwamen in me op, ik werd continu afgeleid, mijn aandacht bleef helemaal niet bij mijn adem of lichaam of waar dan ook, ik sprong overal en nergens heen.
En overall overviel me zo’n bleh gevoel, misschien ken je dat. Van “wat heeft het ook voor zin, waarom ga ik niet gewoon weer mijn bed in”, oftewel, algehele bleh.

En hoe verleidelijk dat soms ook is, ik weet ook dat als ik me goed wil voelen, vanuit innerlijke rust en flow, en mijn dromen waar wil maken, dat wegkruipen onder de dekens me niet per se dichterbij brengt ;-).

 

De shift naar jezelf

Op zo’n moment wil ik eerst verbinden met mezelf. Meditatie gaat niet over altijd zen zijn, rust in je hoofd en perfecte stilte. De kunst van mediteren is zijn met jezelf. Kun je teruggaan naar je kern, je lichaam, je adem, je emoties, je centrum, te midden van alle beweging die re is?

Het helpt mij vaak om in te tunen op de vraag: waar verlang ik naar? Direct ontstaat dan het beeld van het leven dat ik wil leiden, en hoe ik me daarin wil voelen. Dat heeft invloed op mijn lichaam, houdt mijn denken even bezig en ik voel direct de diepere versie van mezelf. Eentje die zich niet laat storen door oppervlakkige gevoelens, maar die op dieper niveau thuis is bij zichzelf. 

Ik zie mezelf dan lachend, stralend, met de zon op mijn gezicht met mijn gezin en andere vrouwen om me heen toffe dingen doen in de wereld, met mijn bedrijf als vehikel om dat te organiseren en financieren.

Ik voel dat acuut in mijn lijf. Ik laat me overstromen met een diep gevoel van overvloed, vreugde, liefde en groei en zie mezelf, bewegend in de wereld vanuit dat gevoel.

 

Verbinden, durven, co-creeren

Mijn meditatie op dat moment, is in het klein wat co-creatie met het leven is: verbinden met jezelf, durven je verlangens te vertrouwen en te volgen, en te leren hoe je dat samen doet in de flow van het leven.

Als ik iets heb geleerd de afgelopen 15 jaar, is dat dit de drie cruciale elementen zijn om je goed te voelen op diep niveau en te floreren.
En juist deze drie elementen missen we vaak zo.

Verbinding

We zijn niet zo verbonden met onszelf. We leven in een wereld die ons vraagt steeds meer te doen en sneller te produceren, waardoor we geen tijd hebben om naar onszelf te luisteren. Als dat dan al lukt in de ruis om ons heen.

We zijn zo gewend te leven vanuit wat we allemaal moeten, dat je aandacht meestal is gericht op je to-dolist, en op de behoeften van anderen. We leven van buiten naar binnen, waardoor we ons eigen kompas kwijt zijn.

Bovendien geven we onszelf geen toestemming, en durven we zo vaak niet op onszelf en onze eigen verlangens te vertrouwen.
Mag ik zijn wie ik ben, is dat genoeg? Kan ik op mezelf vertrouwen, is er ruimte voor mijn behoeften? Durf ik mijn verlangen te volgen?

 

Durven jezelf toestemming te geven

Vaak gaat het over mogen. Toestemming hebben om écht de waarde van wat jij verlangt, van wat jij droomt, vindt, weet, te gaan zien. Te weten dat jij, en wat jij vindt, ziet, wilt, ertoe doet. Jouw verlangens voorop te stellen.

Ongeacht wat je partner, je vriendinnen, je collega’s, je vrienden of je vader of moeder ervan denkt. 

 

Co-creeren

En de leuke paradox is, als je gaat vertrouwen op je eigen intuïtie, wijsheid, verlangens, dan hoef je niet meer alleen op je eigen kracht te vertrouwen. Dan kom je in een natuurlijke stroom terecht in samenwerking met een veel grotere force of nature en het universum.

Dat klinkt misschien wat vaag, maar dat is het niet.

Vanuit ons gevoel van alleen staan, of sterk en onafhankelijk moeten zijn, sluiten we ons af van flow: een moeiteloze manier van dingen laten ontstaan.
Als je durft te vertrouwen op het niet-weten, geen controle hebben, meebewegen met het leven, vanuít jouw kern en verlangen, dan liggen de mogelijkheden voor je open.

Daar ontstaat bloei: in overvloed, vreugde, liefde en continue groei.

Dat wens ik je toe, vandaag beginnend bij mezelf ;-).

Ik hoop dat dit waardevol voor je is. 
Heb een prachtige week!