Van onrust naar innerlijke rust

Ik voel me onrustig. Ongedurig. De actie energie van de lente begint naar boven te komen en verdringt de stilte van de winter. Ik wil weer vaart maken. Ik voel onrust. Ik wil sneller. Er zijn teveel ideeen die nog moeten worden uitgewerkt maar dat nog niet zijn. Er is te veel dat nu moet gebeuren.

En tegelijk voel ik dat ik weer terug de stilte in wil. Nog even. Voor de lente echt begint en de yang energie het helemaal overneemt.
Een zachte overgang is fijner.

De onrust blijft

De stilte is te stil. Wat kan ik doen? Er zijn nog zoveel todo’s die afgevinkt moeten worden. Klussen die gedaan moeten worden. Taken voltooid.

De verleiding is groot in de doe modus te gaan. En te blijven. Resultaatgericht, doelgericht. Erachter aan, efficiënt en effectief. Productief. Doen, voor elkaar krijgen.
Het zijn de vertrouwde stemmetjes: je kunt meer doen, niet op je lauweren gaan rusten, even volhouden, als je gaat lanterfanten wordt t nooit wat.

Innerlijke stem

Maar als ik stil word, hoor ik ook die zachte innerlijke fluisterstem. Die wat meer zachtheid oppert. Zachtheid, zonder je doel uit het oog te verliezen. Meer te zijn i.p.v. te doen. Moois te laten ontstaan i.p.v. na te jagen. De condities en omstandigheden te creëren waardoor zaadjes kunnen kiemen. Water te blijven geven. Steeds opnieuw. Zonneschijn toe te voegen. Te vertrouwen op wat er onder de grond zich afspeelt.
Wat meer liefde, vertrouwen, plezier in wat zich ontvouwt. Zonder oordeel over het tempo. In het nemen van steeds weer de volgende kleine juiste stap. Niet de berg te willen overzien. Stap voor stap in beweging blijven. Vanuit zachtheid het resultaat van al je stappen naar je toehalen.

Op zijn eigen tijd

Tip: onrust en ongedurigheid komt voort uit een vorm van schaarste. Het is nog niet (snel, groot, veel, bijzonder, mooi, etc.) genoeg. De bril waardoor je kijkt zegt dat het nog niet genoeg is, en dus sneller, beter, mooier, etc. moet. 

Zet een andere bril op

Waardeer en wees dankbaar voor wat er al wel is. En sta open voor wat alle mogelijkheden. Het is al perfect zoals het is, en het zal nog beter worden.  

Je loopt je eigen weg, in je eigen tempo, op je eigen manier. En alles is op loopafstand als je tijd genoeg hebt.
Het kaartje van mijn yogi thee vanochtend zei: “Joy is the essence of success.” Hoe waar, wat succes voor jou ook betekent.

Wil je zachtheid, ruimte en flow?

Verlang je ook naar wat meer zachtheid, flow, zonder je doel uit het oog te verliezen? Meer moeiteloos leven en doelen behalen? Meer zijn i.p.v. doen, rennen en jagen, dichterbij jezelf leven, meer je (ware) zelf zijn?

Dan is de cursus Feminine Flow (start morgenavond, je kunt je nog net opgeven!) of het programma Vrouwenkracht (start 5 april) wat voor jou. 

Wees van harte welkom!