Kom in balans, start met yoga

Ons leven is druk. We rennen van hot naar her en worden geregeerd door onze inbox en todo lijst. Onze agenda is overvol en we staan continu ‘aan’. Soms verlang je naar een moment voor jezelf. Even terugkomen bij jezelf, uit je hoofd en in je lijf komen en vanuit een plek van balans en rust je weg weer vinden. Een goed moment om te beginnen met yoga. In dit artikel deel ik de voordelen van yoga met je en lees je drie tips die je zeker wilt volgen als je met yoga begint. 

Yoga helpt

Want yoga, op zijn best, heeft de bijzondere kwaliteit om te helen, je bewuster te maken van je lichaam en je intuïtie, van spanning en ontspanning. Yoga maakt je lichaam soepel en lenig. 

Uit onderzoek blijkt, dat yoga en meditatie fantastisch werkt voor je gezondheid, je gevoel van innerlijke rust, je concentratie, (leer)prestaties, herstel van ziekte, geheugen en je vitaliteit in zijn geheel. Direct een proefles volgen? Meld je aan

Yoga gaat over jou

Heel vaak laten wij onze keuzes en beslissingen bepalen door wat anderen van ons verwachten, normen die we hebben meegekregen of overtuigingen over hoe het hoort. Yoga gaat erom dat je ontdekt dat jij meer bent dan jouw beeld van wie jij bent, je gedachten en je gevoelens. Of het beeld dat anderen van jou hebben en de identiteit die je ontleent aan je werk, je gezin, je sociale rollen of je achtergrond en opvoeding. Yoga verbindt je met jezelf.
Dat is niets zweverigs, integendeel. Door yoga te oefenen krijg je een sterk en gezond lichaam, een rustige en gefocuste geest en kom je in balans. Yoga bij Avelijn/ Eigentijdz is down to earth ruimte maken voor jezelf, even stilstaan en vertragen. Want als je vertraagt kun je ruimte maken om echt goed en diep te ademen. Je brengt rust en balans in je lichaam en hoofd. Je voelt wat je lichaam aangeeft en leert bewegen naar waar het goed voelt, waar ruimte en energie zit. Dan zit je lekker in je vel. En daar word je blij van. 

Volg wat goed voelt

Als je volgt wat energie geeft en beweegt zoals het goed voelt, – op de mat en in het dagelijks leven, – beweeg je in flow met het leven. Dat levert je rust, plezier, energie, geluk en succes op, in de les en daarbuiten. Als vanzelf beweeg je lichter, meer ontspannen, terwijl je steviger in je schoenen staat. Je vertrouwen in jezelf groeit, waardoor je keuzes gaat maken die goed zijn voor jou en je steeds meer je eigen leven gaat leiden. Daar ga je van stralen! 

Voor je met yoga start

Hoe je je yoga oefent, is hoe je in het leven staat. En bepaalt welke effecten je krijgt. Daarom: drie tips die je wilt volgen als je met yoga begint:
1. Ga uit van waar je bent, lichamelijk en geestelijk. Hoe stijf, lenig, fit, oud, jong, soepel, beperkt, stabiel of wiebelig ook. En dat is helemaal goed. Yoga gaat je helpen. 
2. Stel jezelf centraal. Probeer je niet in een keurslijf van nette poses en houdingen te zetten, maar sta jezelf toe het comfortabel te hebben en heb plezier! Voel waar energie en ruimte zit. En laat de flow en de houdingen daaruit volgen.  
3. Jij bent je eigen expert. Als het goed voelt, en je beweegt vanuit ontspanning, geeft je lichaam heel goed aan wat het nodig heeft en hoe het op zijn best kan bewegen. Voelt het niet goed, ga dan niet ‘uit je comfortzone en even doorzetten’ maar voel en onderzoek. Zoek ontspanning op en verleg van daaruit op een relaxte manier je grens. Dan bereik je sneller meer resultaat (dit geldt overigens ook in het normale leven, probeer maar eens!).

Ook zin in lekker in je vel zitten, ontspanning en meer energie? Vul je naam en mailadres in en ontvang iedere maand gratis informatie, tips en video’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.