Restorative Yoga

Wil jij rust in je hoofd en in je lijf? Tijd om jezelf te resetten en te ontspannen? Dan is Restorative Yoga & Yoga Nidra iets voor jou.

2 oktober start de nieuwe serie lessen. 

Meld je hier aan!

Stop met rennen 

We leven in een snelle maatschappij en zo vlak voor de zomer is het een drukte van belang. We worden geleefd en rennen wat af. Vaak moet je de eerste dagen van je vakantie even bijkomen.
Rust, soms even een time out nemen om de batterijen op te laden is goed, zodat we met vernieuwde energie en zin weer verder kunnen. 

Restorative & Nidra Yoga is die time-out. Het zorgt ervoor dat je lichaam diep ontspant, zodat jij tot rust komt. Restorative Yoga ondersteunt het herstelproces van je lichaam. Je ontspant, voelt je beter en brengt jezelf weer in balans.

Waarom Restorative & Yoga Nidra helpt

In ons leven hebben we eigenlijk continu wel stress. En ons lichaam heeft tussendoor nauwelijks de kans om die spanning te ontladen, te rusten en te herstellen. Als dat te lang duurt, raak je uit balans.

Dat merk je onder andere aan je energie en je gezondheid. Je wordt ongeduldiger en kunt emoties minder goed hebben. Je kunt oververmoeid raken. Je immuunsysteem gaat minder functioneren, waardoor je last kunt krijgen van bijv. ontstekingen, huid of darmen. Je hormoonstelsel en je zenuwstelsel blijven continu in de ‘actie-stand’ staan, waardoor ze ontregeld raken. En de afvoer van afvalstoffen wordt belemmerd. Of je wordt aan het begin van je vakantie ziek. 

Soms trekt je lichaam aan de noodrem en krijg je ernstigere klachten. Zoals chronische aandoeningen, blessures, psychische klachten of een burn out.
We hebben rust en ontspanning nodig om gezond te blijven of weer te worden. Restorative Yoga zorgt voor herstel en het terug in balans komen.

Terug in balans

Restorative & Yoga Nidra werkt op diepere niveaus. Het brengt lichaam, geest en ziel terug in balans. Het focust op het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Het is een therapeutische vorm van yoga die met zijn ondersteunende poses een diepe ontspanning brengt.

Met de hulp van allerlei hulpmiddelen als kussens en dekens, breng je je lichaam in een comfortabele, ontspannen houding. Vanuit die ontspanning leer je met aandacht te luisteren naar wat diep binnenin je speelt. Poses worden lang aangehouden. Er is geen beweging, geen moeite. Daardoor wordt de geest stil. Regelmatige beoefening zorgt ervoor dat je makkelijker en meer ontspannen leeft.

Yoga Nidra betekent letterlijk Yoga van de slaap. Bij yoga nidra word je door een geleide oefening in een staat gebracht waarin je bewustzijn vlak voordat je gaat slapen ook is. Het tussen slaap en waak zijn, zorgt ervoor dat je lichaam herstelt, volledig tot rust komt, en je geest kalmeert. Yoga Nidra heeft hetzelfde effect als een paar uur diepe slaap. 

Doe mee: 4-weekse serie Restorative & Yoga Nidra

Op 2 oktober starten we een nieuwe serie van 4 lessen Restorative & Yoga Nidra, heel de maand oktober. Dit zijn 4 lessen van twee uur, waarin je tot diepe ontspanning komt en jezelf in balans brengt. 

Deze yogavorm is geschikt voor iedereen die lekker wil ontspannen, en ook bij uitstek geschikt als je gezondheidsklachten hebt zoals blessures, (chronische) aandoeningen, stress gerelateerde klachten, burn-out of vermoeidheidsklachten. De les is voor iedereen te volgen, ook als je op leeftijd bent of beperkt.

De les wordt gegeven in onze prachtige ruimte aan de Hoge Ham. De groep is klein, maximaal 10 deelnemers.

Wil jij ook ontspanning en herstel? Rust in je hoofd en balans in je lijf? Dan ben je van harte welkom. 

Praktisch

Data: vrijdagavonden in oktober, vanaf 2 oktober
Tijd: 18.00 – 20.00 uur
Locatie: Klank & Yogastudio Eigentijdz, Hoge ham 15R 5104 JA Dongen
Deelnemen en prijs: Deelname aan deze Special serie valt buiten het reguliere abonnement en kost €87,-. 

Aanmelden

Meld je hier aan!

Of stuur een mailtje naar avelijnyoga@gmail.com 
Je bent van harte welkom. We zien naar je uit!