Restorative Yoga

Wil jij rust in je hoofd en in je lijf? Tijd om jezelf te resetten en te ontspannen? Dan is een Restorative Yoga special iets voor jou.

Meld je hier aan!

Stop met rennen 

Herken je dat? Je rent door het leven in sneltreinvaart en soms ben je meer aan het overleven dan aan het genieten.
Onze aandacht is gericht naar buiten: op alles en iedereen waar we voor zorgen, onze overvolle todo lijst, verwachtingen van de omgeving, je mailbox.
In de waan van de dag verlies je de verbinding met jezelf en je eigen innerlijke wereld. Wat van binnen bij je speelt, wat belangrijk is, hoe je je voelt.

Rust, soms even een time out nemen is goed, om weer op te laden, die verbinding te herstellen en te verdiepen. Zodat je weer innerlijke rust, balans, plezier, kracht, vertrouwen vindt.

Restorative is die time-out. Het zorgt ervoor dat je lichaam diep ontspant, zodat jij tot rust komt. Restorative Yoga ondersteunt het herstelproces van je lichaam. Je ontspant, voelt je beter en brengt jezelf weer in balans.

Restorative Yoga laat je dat rustpunt weer vinden. Het laat je de veilige bedding in jezelf weer voelen. Zodat je spanning loslaat, stress vermindert, je lichaam herstelt en pijn verlicht.

Waarom Restorative Yoga helpt

In ons leven hebben we eigenlijk continu wel stress. En ons lichaam heeft tussendoor nauwelijks de kans om die spanning te ontladen, te rusten en te herstellen. Als dat te lang duurt, raak je uit balans.

Dat merk je onder andere aan je energie en je gezondheid. Je wordt ongeduldiger en kunt emoties minder goed hebben. Je kunt oververmoeid raken. Je immuunsysteem gaat minder functioneren of wordt overactief, waardoor je last kunt krijgen van bijv. ontstekingen, longen, huid of darmen. Je hormoonstelsel en je zenuwstelsel blijven continu in de ‘actie-stand’ staan, waardoor ze ontregeld raken. En de afvoer van afvalstoffen wordt belemmerd. Of je wordt aan het begin van je vakantie ziek. 

Soms trekt je lichaam aan de noodrem en krijg je ernstigere klachten. Zoals chronische aandoeningen, blessures, psychische klachten of een burn out.
We hebben rust en ontspanning nodig om gezond te blijven of weer te worden. Restorative Yoga zorgt voor herstel en het terug in balans komen.

Terug in balans

Restorative werkt op diepere niveaus. Het brengt lichaam, geest en ziel terug in balans. Het focust op het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Het is een therapeutische vorm van yoga die met zijn ondersteunende poses een diepe ontspanning brengt.

Met de hulp van allerlei hulpmiddelen als kussens en dekens, breng je je lichaam in een comfortabele, ontspannen houding. We maken gebruik van Miracle Balls; een methode om het herstellend vermogen van het lichaam te activeren en pijn te verlichten.
Vanuit de ontspanning leer je met aandacht te luisteren naar wat diep binnenin je speelt. Poses worden lang aangehouden.
Er is geen beweging, geen moeite. Daardoor wordt de geest stil. Regelmatige beoefening zorgt ervoor dat je makkelijker en meer ontspannen leeft.

Doe mee: Special Relax & Restore 

Regelmatig houden we specials Restorative Yoga. Dit is een uitgebreide les van twee uur, waarin je tot diepe ontspanning komt en jezelf in balans brengt. In een kleine groep, volledig maatregel-proof. 

Deze yogavorm is geschikt voor iedereen die dieper wil ontspannen, en ook bij uitstek geschikt als je gezondheidsklachten hebt zoals blessures, (chronische) aandoeningen, stress gerelateerde klachten, burn-out of vermoeidheidsklachten. De les is voor iedereen te volgen, ook als je op leeftijd bent of beperkt.

De les wordt gegeven in onze prachtige ruimte aan de Hoge Ham. 

Wil jij ook ontspanning en herstel? Rust in je hoofd en balans in je lijf? Dan ben je van harte welkom. 

Praktisch

Data & tijd: zie de agenda voor actuele data 
Locatie: Klank & Yogastudio Eigentijdz, Hoge ham 15A 5104 JA Dongen
Deelnemen en prijs: Deelname aan deze Special serie valt buiten het reguliere abonnement en kost €30,- voor niet abonnees en €25,- voor abonnees.  

Aanmelden

Meld je hier aan!

Of stuur een mailtje naar avelijnyoga@gmail.com 
Je bent van harte welkom. We zien naar je uit!