Klank en yoga op school

Spelenderwijs jezelf leren zijn

Jong geleerd is oud gedaan. Als kinderen leren zichzelf te zijn en bij zichzelf te blijven in de drukte van alledag, stijgen de concentratie, het plezier en de leerprestaties op school.

Ga je mee op ontdekkingsreis?

We trekken de wijde wereld in! Je tovert jezelf al zingend en dansend in een vlinder of in de kleuren van de regenboog! Je gaat op ontdekkingsreis in het oerwoud, je eigen droom-eiland of de grote oceaan. Reis mee door je eigen lichaam en zintuigen. Ontmoet je emoties en leer jezelf binnenstebuiten kennen. Ontdek wat je leuk vindt en welke talenten jij hebt!

Kinderen willen:

Helemaal zichzelf zijn en zich lekker in hun vel voelen
Vol energie zitten en ontspannen zijn
De gedachten in hun hoofd soms rustiger kunnen maken
Kunnen omgaan met bijv. buikpijn of spanning
Stevig in hun schoenen staan
Lekker bezig zijn en veel lol hebben

Wat is het?

Het is een les met kinderyoga, ontspanning en klanken. We zijn lekker aan het bewegen, creatief bezig en we wisselen dat af met rustmomenten. Er worden verhalen voorgelezen, spelletjes gedaan, getekend, gezongen en gedanst. We zoeken de stilte op met ontspanning en klanken.

Ook de bovenbouw groepen gaan aan de slag met beweging, ontspanning, klanken en creativiteit, maar al op een bewustere manier.

De kinderen leren hun zintuigen ontwikkelen en leren het verschil tussen spanning en ontspanning, en hoe je dat zelf kunt beïnvloeden. In een veilige sfeer kunnen ze hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en ontdekken wie ze zijn.

Voor wie?

Kinderen van groep 3 t/m 8.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op! eigentijdz@gmail.com