Durven Voelen

Quiet time. Neem jij dat wel eens? In de yin-stand. Relaxt en achteroverleunend. Minimale inspanning, maximaal rendement.
Als ik een drukke periode heb gehad, of er een gebeurtenis met veel impact, of het is de tijd van de maand, kan ik voelen dat mijn lichaam zegt: het is even goed.

En dat is ok├ę.

Tijd om even niks te willen

Gewoon te voelen hoe het is.

In mijn sabbatical 6 jaar geleden heb ik weer echt leren voelen, en daarnaar te luisteren. Heel subtiel. Waar ik wilde zitten (bij licht). Of ik van of naar een persoon toe beweeg. Of ik een gekookt of gebakken eitje wil. Hoe mijn ja voelt en mijn nee.
Maar ook gewoon hoe het met me is. Waar ik zin in heb. Welke emoties spelen. 

Daarvoor was ik vooral druk. Met belangrijke dingen te managen. Volop in mijn hoofd, met mijn lichaam als vervoermiddel voor mijn denken.

Druk zijn is heel handig. Want als we maar bezig blijven, hoeven we niet te voelen. 
En kunnen we fijn met onze oplossingsmentaliteit aan de slag. Tegenslag, teleurstelling, verdriet? Kom op, schouders eronder, en doorrrrrr. 
Een oplossingsgerichte instelling is een super kracht. Maar zonder tijd te nemen om te voelen en te beleven loop je vast.  

Het leven is bedoeld om gevoeld te worden.  We hebben die verbinding nodig om heel te zijn. Heelheid is het eerste fundament om te excelleren en floreren als vrouw.
Als we over gevoelens heenstappen, onderdrukken we een deel van onszelf.
Namelijk wie we zijn in de kern, onder de scripts, regels, en innerlijke remmen en overtuigingen van onze identiteit.

Zonder echt te voelen leef je, en geniet je, maar half.

Voelen doe je met je lichaam, met je zintuigen, door het toelaten van emoties.
Dat gaat niet in de hectiek. Het vraagt vertragen, verstillen, tijd nemen en inchecken bij jezelf, een relatie met je lichaam opbouwen en onderhouden en op je lichaam vertrouwen. 

En I know, je hebt het al zo druk ­čśë. Ons leven is zo gebouwd op doorgaan, prestatie, daadkracht, competentie, rationaliteit, dat bewust stilstaan bij jezelf al snel een luxe lijkt. Iets voor als er tijd over is, en we hebben de neiging te denken dat die tijd nuttiger besteed kan worden. Niets is minder waar.

En laten we eerlijk zijn, voelen is ook spannend. Je wordt er raakbaar van. Wie weet wat je tegenkomt. 

Door te voelen kom je bij jezelf

Door de ruimte te maken, vind je wie jij bent in de kern. Je authentieke, natuurlijke kracht, je innerlijke wise woman, je vrouwelijke intuïtie, je vertrouwen, energie, plezier. Vertragen vraagt moed.

Dus ga eens zitten met jezelf. Of ga zacht bewegen. Neem je tijd. Sta jezelf toe te voelen, te ademen. 

Welke ruimte ontstaat er dan?

Maak ruimte voor jezelf. Wees welkom voor een gratis proefles.

Categorie├źnYoga