Cursus zwangerschapsyoga Ontspannen Bevallen

Ook jij kunt Ontspannen Bevallen met een bevalcursus zwangerschapsyoga 

Bevallen is best spannend. Zeker de eerste keer weet je niet echt wat je kunt verwachten en hoe het zal verlopen. Je hoort duizend-en-een verhalen. En bij een volgend kindje kan het weer heel anders zijn dan de vorige keer. Afhankelijk van hoe je vorige bevalling verlopen is, kijk je daar misschien heel fijn of juist met gemengde gevoelens op terug. Een cursus zwangerschapsyoga Ontspannen Bevallen helpt om je goed voor te bereiden. 

In de zwangerschapsyoga cursus Ontspannen Bevallen leer je super effectieve methoden voor diepe ontspanning, adem en houding en beweging, waarmee je soepel en ontspannen kunt bevallen. Zodat je bevalling een fijne en liefdevolle gebeurtenis wordt, waar je met plezier op terug kijkt. 

Andere vrouwen over Ontspannen Bevallen:

“Dankzij jouw fantastische cursus ben ik helemaal samen met mijn man gisterochtend bevallen van een pracht ventje!
Helemaal zoals gepland, met al jouw lessen en met alle wetenschap uiteindelijk een droom van een thuisbevalling en de verloskundige was er net een kwartiertje!
De heftigste weeën heb ik kunnen opvangen met jouw aftellen voor zelfhypnose… dank dank dank daarvoor! Ik beveel jouw cursus overal aan, super gedaan!” Dominique, 1e kindje
 
“Mijn bevalling is erg goed gegaan, ik heb zeker wat aan de lessen gehad!! Vooral het rustig ademen en ook tijdens het persen, enorm mee gevallen en een groot verschil met de eerste. Toen ik moest gaan persen durfde ik het niet, maar gelukkig de juiste techniek toegepast zoals geleerd op de cursus en mezelf overwonnen! Daarna ook zelf onze zoon aan kunnen pakken en dat was heel bijzonder!!” Suzanne, 2e kindje
 
“Ik raad de cursus aan aan iedereen. Het biedt een mooie combinatie van theorie en echt praktische oefeningen. En dat alles in een ontspannen sfeer zonder oordeel en waarin alles bespreekbaar is.” Marjolein, 2 kindje

Positief voorbereiden

Je wilt je positief voorbereiden op je bevalling op je eigen manier. Zodat je je bevalling ontspannen tegemoet gaat en vertrouwen hebt in jezelf, je kindje en in je lichaam. Hoe zou het zijn als je bevalling een fijne ervaring wordt waar je met plezier op terugkijkt? En je baby een ontspannen start heeft. 

Dat kan! Want je staat er niet vaak bij stil, maar je hebt zelf heel veel invloed op hoe je bevalling verloopt. Je bevalling kun je niet controleren, maar het is een natuurlijk proces, waarbij er dingen zijn die niet werken, en dingen die heel goed werken. En dat kun je leren!

In de cursus Ontspannen bevallen leer je wat jij kunt doen om je bevalling zo licht en soepel mogelijk te laten verlopen. 

Wat gaan we doen?

We gaan heel praktisch aan de slag met yoga bewegingen en houdingen, ademtechnieken en ontspanningstechnieken, specifiek gericht op de bevalling. 
 
Het verloop van de cursus volgt het verloop van de bevalling. Alle fasen van de bevalling komen aan bod met voor die fase specifieke kenmerken, technieken en oefeningen. 
Na de cursus heb je vertrouwen in jezelf en in je lichaam en weet je hoe jij maximaal invloed hebt op een soepele en vlotte bevalling. Zodat jij je bevalling ontspannen beleeft en er fijn op terugkijkt. En je kindje ontspannen en zonder stress geboren wordt. 
 
Deze cursus is zonder je partner. Voor of na iedere cursus wordt er een losse partner workshop gehouden, waar je apart voor kunt inschrijven. Alle informatie over de partner workshop lees je hier. 
 
De cursus is het fijnst, en heeft het meest effect, als je hem volgt in combinatie met de doorlopende lessen zwangerschapsyoga. Dat helpt je om alles veel meer eigen te maken. Zodat je tijdens je bevalling automatisch diep in ontspanning komt en de juiste technieken gebruikt. 
Lees meer over de zwangerschapsyogalessen hier. 

Je leert:

* de belangrijkste fasen in het verloop van je bevalling en wat jij daarin kunt doen
* wat er gebeurt in je lichaam bij jou en je baby, en hoe je kunt zorgen voor een positieve spiraal waarin je vol vertrouwen en rust je bevalling doorloopt
* hoe je diep kunt ontspannen en welke specifieke ontspanningstechnieken je het best helpen
* specifieke ademhalingstechnieken voor de ontsluiting en de geboorte van je kindje
* waarom beweging zo belangrijk is en welke bewegingen en houdingen helpen tijdens de verschillende fasen van de bevalling en de geboorte van je kindje
* hoe je ‘pijn’ positief beïnvloedt en voor je laat werken
* de dingen die niemand je vertelt maar die je ook wilt weten
* wat je partner kan doen om jou te helpen (dieper gaan we daarop in tijdens de partner workshop. Lees meer daarover hier)
 

Wanneer?

De cursus vindt meerdere keren per jaar plaats. Kijk voor de actuele data in de agenda >>
 
 

Investering

De losse prijs van deze cursus is €87,-. Na aanmelding ontvang je hiervoor een factuur, die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. 
Daarvoor krijg je:
  • cursusdag Ontspannen Bevallen live van 9.30 – 13.00 uur in een kleine groep vrouwen (max 8) op een zeer fijne locatie
  • een praktische hand-out in pdf waarin je alles nog eens na kunt lezen
  • audio opnames van verschillende visualisaties en adem-technieken
  • de link naar een Spotify playlist met fijne muziek voor tijdens je bevalling
  • en de link naar een aantal fijne filmpjes met voorbeelden van ontspannen bevallingen. 
Als je al lid bent en een strippenkaart hebt, kun je de lessen ook betalen met je gewone strippenkaart (7 lessen). 
 
 

Ervaringen van andere vrouwen over de cursus

 

”Afgelopen vrijdag ben ik bevallen van een wolk van een dochter. Wat heb ik enorm veel aan de zwangerschapsyoga en de cursus Ontspannen Bevallen gehad! En niet alleen ik: door de partnerles kon mijn man me ook heel erg goed ondersteunen. Ik heb ruim 1,5 uur lang persweeën moeten wegpuffen, omdat mijn dochter nog niet laag genoeg lag. En toen heb ik echt zo’n baat gehad bij de ademhalingsoefeningen, maar ook de affirmaties en alle andere hulpmiddelen! Bedankt daarvoor! Nu inmiddels weer thuis en aan het genieten van onze dochter.” Mariska, 1e kindje 

“Bij deze wil ik je nog bedanken voor de fijne yoga-lessen en cursus ontspannen bevallen. Voor het opvangen van de weeën heb ik er echt veel aan gehad! Ik ben flink bestookt met complimenten over mijn beheerste ademhaling en merkte zelf ook dat ik veel meer ontspannen was bij een beheerste ademhaling en daardoor veel beter de weeën op kon vangen.” Ivette, 1e kindje

“Op donderdag is onze zoon geboren! Het is een ongeplande thuisbevalling geworden waar ik heel blij mee ben. Uiteindelijk was ik zo ontspannen dat ik achteraf gezien te laat naar de verloskundige heb gebeld waardoor naar het ziekenhuis gaan geen optie meer was. Vandaar de ongeplande thuisbevalling. De spotify playlist stond aan en het ging allemaal heel soepel. Super bedankt!” Lotte, 2e kindje

“De bevalling is goed gegaan en ik kijk er met een fijn gevoel op terug. De lessen en bevallingscursus hebben me heel erg geholpen. Het positief blijven en rustig ademen stonden centraal en ik merkte dat ik de weeën goed onder controle kon houden.” Diana, 1e kindje

Aanmelden

Het zou super zijn als je erbij bent! Je bent van harte welkom!
 
 
Wil je meer informatie? Bel of mail gerust! 
T 06-14524404
 
Ben je nog niet zover in je zwangerschap? Ook dan is zwangerschapsyoga superfijn. Lees hier meer over de doorlopende zwangerschapsyoga lessen.