Cursus zwangerschapsyoga Ontspannen Bevallen

Ook jij kunt Ontspannen Bevallen met een bevalcursus zwangerschapsyoga 

Bevallen is best spannend. Zeker de eerste keer weet je niet echt wat je kunt verwachten en hoe het zal verlopen. Je hoort duizend-en-een verhalen. En bij een volgend kindje kan het weer heel anders zijn dan de vorige keer. Afhankelijk van hoe je vorige bevalling verlopen is, kijk je daar misschien heel fijn of juist met gemengde gevoelens op terug. Een cursus zwangerschapsyoga Ontspannen Bevallen helpt om je goed voor te bereiden. 

In de zwangerschapsyoga cursus Ontspannen Bevallen leer je super effectieve methoden voor diepe ontspanning, adem en houding en beweging, waarmee je soepel en ontspannen kunt bevallen. Zodat je bevalling een fijne en liefdevolle gebeurtenis wordt, waar je met plezier op terug kijkt. 

​Je kunt de cursus onafhankelijk van de maatregelen in je eigen tempo altijd volgen! 
De cursus bestaat uit een deels online, en deels live cursus. 

Andere vrouwen over Ontspannen Bevallen:

“Ik heb heel veel aan de cursus ‘ontspannen bevallen’ gehad. Het programma zat goed in elkaar en was heel compleet, met alle filmpjes, het PDF-bestand met een samenvatting van de informatie en de aanvullende oefeningen en muziek. Na het volgen de online video’s (de 6 delen) en de live sessie had ik voldoende handvaten om goed door de bevalling heen te komen.
Zo heb ik bijvoorbeeld veel gehad aan de verschillende houdingen en de ademhalingstechnieken die in de cursus werden besproken.
Ik wil je dan ook heel erg bedanken voor alle tips en informatie. De cursus heeft er zeker aan bijgedragen dat ik goed voorbereid was en dat mijn bevalling een ervaring is waar ik met een goed gevoel op terugkijk. 
Zowel ik als mijn vriend zijn heel enthousiast over de cursus: het is een aanrader voor iedereen die een kindje verwacht. Manouk, 1e kindje
 
“Dankzij jouw fantastische cursus ben ik helemaal samen met mijn man gisterochtend bevallen van een pracht ventje!
Helemaal zoals gepland, met al jouw lessen en met alle wetenschap uiteindelijk een droom van een thuisbevalling en de verloskundige was er net een kwartiertje!
De heftigste weeën heb ik kunnen opvangen met jouw aftellen voor zelfhypnose… dank dank dank daarvoor! Ik beveel jouw cursus overal aan, super gedaan!” Dominique, 1e kindje
 
“Mijn bevalling is erg goed gegaan, ik heb zeker wat aan de lessen gehad!! Vooral het rustig ademen en ook tijdens het persen, enorm mee gevallen en een groot verschil met de eerste. Toen ik moest gaan persen durfde ik het niet, maar gelukkig de juiste techniek toegepast zoals geleerd op de cursus en mezelf overwonnen! Daarna ook zelf onze zoon aan kunnen pakken en dat was heel bijzonder!!” Suzanne, 2e kindje
 
“Ik raad de cursus aan aan iedereen. Het biedt een mooie combinatie van theorie en echt praktische oefeningen. En dat alles in een ontspannen sfeer zonder oordeel en waarin alles bespreekbaar is.”Marjolein, 2 kindje

Positief voorbereiden

Hoe zou het zijn als je bevalling een fijne ervaring wordt waar je met plezier op terugkijkt? En je baby een ontspannen start heeft. Dat kan, door je positief voor te bereiden op je bevalling en te leren vertrouwen op jezelf, je lichaam, en je kindje. Jullie doen het samen.

Vaak denken we dat een bevalling ons maar overkomt en dat we vooral goed moeten luisteren naar de ‘echte’ experts: de verloskundige of de medici. En hoewel zij ontzettend veel kennis hebben, is er maar één die werkelijk kan voelen hoe het gaat en die het meest invloed heeft op een ontspannen bevalling, en dat ben jij!

Je bevalling kun je niet controleren, maar je hebt zelf heel veel invloed op hoe je bevalling verloopt. Het is een natuurlijk proces, waarbij er dingen zijn die niet werken, en dingen die heel goed werken. En dat kun je leren!

In de cursus Ontspannen bevallen leer je wat jij kunt doen om je bevalling zo licht en soepel mogelijk te laten verlopen. 

Wat gaan we doen?

We gaan heel praktisch aan de slag met yoga bewegingen en houdingen, ademtechnieken en ontspanningstechnieken, specifiek gericht op de bevalling. 
 
Het verloop van de cursus volgt het verloop van de bevalling. Alle fasen van de bevalling komen aan bod met voor die fase specifieke kenmerken, technieken en oefeningen. 
Na de cursus heb je vertrouwen in jezelf en in je lichaam en weet je hoe jij maximaal invloed hebt op een soepele en vlotte bevalling. Zodat jij je bevalling ontspannen beleeft en er fijn op terugkijkt. En je kindje ontspannen en zonder stress geboren wordt. 
 
Omdat je bij de cursus heel veel online lessen krijgt, kun je de cursus ook heel goed samen met je partner volgen.
 
De cursus is het fijnst, en heeft het meest effect, als je hem volgt in combinatie met de doorlopende lessen zwangerschapsyoga. Dat helpt je om alles veel meer eigen te maken.
Ontspannen bevallen gaat vooral over leren voelen en ontspannen ín je lichaam. In de lessen integreer je alles, zodat je lichaam tijdens je bevalling automatisch diep in ontspanning komt en je de juiste technieken gebruikt. 
Lees meer over de zwangerschapsyogalessen hier. 

Je leert:

* de hoofd fasen van je bevalling, welke rol ontspanning heeft en waarom dat zo belangrijk is
* wat er precies gebeurt in je lichaam bij jou en je baby tijdens de verschillende fasen van je bevalling, en hoe je kunt zorgen voor een positieve spiraal waarin je vol vertrouwen en rust je bevalling doorloopt. En hoe je weer terug in die positieve flow komt als je er even uit gaat, want dat is heel normaal. 
* specifieke ontspanningstechnieken om diep te ontspannen
* specifieke ademhalingstechnieken voor de ontsluiting en het baren van je kindje
* waarom beweging helpt en welke bewegingen en houdingen helpen tijdens de ontsluiting en de uitdrijvingsfase
* hoe je ‘pijn’ positief beïnvloedt en voor je laat werken
* wat je kunt vastleggen in een geboorteplan
* wat je partner kan doen om jou te helpen
* wat belangrijk is om te weten over de eerste fase na je bevalling, voor jou en voor je kindje
 

Het werkt als volgt

De cursus bestaat uit een online deel en een live deel. Het online deel van de cursus bestaat uit 6 modules met videolessen en audio oefeningen, die je kunt starten en volgen wanneer je wilt, in je eigen tempo, in een online omgeving

1. Alles over een natuurlijke, ontspannen bevalling: je leert precies hoe een natuurlijke bevalling werkt, welke drie principes essentieel zijn en die je kunt beïnvloeden, wat de ontspanningsspiraal is en hoe je daarin blijft en komt, alles over pijn tijdens de bevalling en hoe je ermee kunt omgaan, en je ontdekt hoe jouw ideale bevalling eruit zou zien. 

2. Alles over het begin van je bevalling en de ontsluitingsfase: wat gebeurt er in je lichaam, hoe kun je dat ondersteunen, adem-technieken en ontspanningstechnieken (meditaties, oefeningen, visualisaties, affirmaties), met extra audio oefeningen

3. Alles over houdingen en beweging tijdens de ontsluitingsfase, met praktijk oefeningen. 

4. Alles over de uitdrijvingsfase: wat gebeurt er in je lichaam, hoe kun jij daarbij helpen, adem/perstechniek, bevalhoudingen

5. Geboorteplan en de rol van je partner: hoe kun je een geboorteplan gebruiken, waar is het belangrijk voor, en wat kun je erin zetten, en alles over de rol van je partner, hoe kan hij of zij je praktisch en emotioneel ondersteunen tijdens de bevalling?

6. De eerse fase na de bevalling: hoe ‘land’ jij als kersverse moeder, zelfzorg op alle niveaus en hoe zorg je voor een fijne, ontspannen start voor je kindje? 
 

Iedere module bestaat uit 1 of meer videolessen, aangevuld met extra audio oefeningen, meditaties en visualisaties die voor dat thema of die fase van de bevalling van belang zijn. 

Bij de cursus ontvang je ook een uitgebreide handout, waarin alles nog eens staat uitgeschreven om na te lezen. 

En een link naar een aantal filmpjes over ontspannen bevallingen, en een playlist met ontspannende muziek die je kunt gebruiken voor je bevalling (of nu al, om lekker te ontspannen tijdens je zwangerschap :-)). 

Het live deel bestaat uit een uitgebreide live les van 2-2,5 uur. Ongeveer iedere 6 weken wordt er een live les gegeven.
In die live les bespreken we de belangrijkste highlights van Ontspannen Bevallen, is er ruimte om al je vragen te beantwoorden, en doen we samen een aantal fijne ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

De live les is een extra verdieping op alles wat je in de cursus leert, of, als je de live les als eerst volgt, een fijne introductie in natuurlijk en ontspannen bevallen.

De les vindt in principe plaats in onze yogastudio, tenzij dat niet kan ivm overheidsmaatregelen, dan vindt de les online plaats. 

Je ontvangt:

* toegang tot de volledige online cursus met 6 modules en 15 video lessen, start op ieder moment en te volgen in je eigen tempo
* audio-oefeningen, meditaties en visualisaties voor specifieke ontspannings- en ademtechnieken
* uitgebreide PDF handout met alle oefeningen uitgeschreven, plus link naar filmpjes, plus playlist
* live les met Alijne van 2-2,5 uur voor verdieping op de belangrijkste punten van de cursus, samen doen van ontspannings- en adem oefeningen en beantwoording van al je vragen. De live lessen worden periodiek gegeven, zodat er altijd eentje is die past bij jouw fase van de zwangerschap. 
 
Je houdt tijdens je zwangerschap toegang tot het video materiaal, zodat je alles op je eigen tempo kunt volgen. 
 
 

Investering

De prijs van deze cursus is €87,-. 
 
 

Ervaringen van andere vrouwen over de cursus

”Afgelopen vrijdag ben ik bevallen van een wolk van een dochter. Wat heb ik enorm veel aan de zwangerschapsyoga en de cursus Ontspannen Bevallen gehad! En niet alleen ik: door de partnerles kon mijn man me ook heel erg goed ondersteunen. Ik heb ruim 1,5 uur lang persweeën moeten wegpuffen, omdat mijn dochter nog niet laag genoeg lag. En toen heb ik echt zo’n baat gehad bij de ademhalingsoefeningen, maar ook de affirmaties en alle andere hulpmiddelen! Bedankt daarvoor! Nu inmiddels weer thuis en aan het genieten van onze dochter.” Mariska, 1e kindje 

“Bij deze wil ik je nog bedanken voor de fijne yoga-lessen en cursus ontspannen bevallen. Voor het opvangen van de weeën heb ik er echt veel aan gehad! Ik ben flink bestookt met complimenten over mijn beheerste ademhaling en merkte zelf ook dat ik veel meer ontspannen was bij een beheerste ademhaling en daardoor veel beter de weeën op kon vangen.” Ivette, 1e kindje

“Op donderdag is onze zoon geboren! Het is een ongeplande thuisbevalling geworden waar ik heel blij mee ben. Uiteindelijk was ik zo ontspannen dat ik achteraf gezien te laat naar de verloskundige heb gebeld waardoor naar het ziekenhuis gaan geen optie meer was. Vandaar de ongeplande thuisbevalling. De spotify playlist stond aan en het ging allemaal heel soepel. Super bedankt!” Lotte, 2e kindje

“De bevalling is goed gegaan en ik kijk er met een fijn gevoel op terug. De lessen en bevallingscursus hebben me heel erg geholpen. Het positief blijven en rustig ademen stonden centraal en ik merkte dat ik de weeën goed onder controle kon houden.” Diana, 1e kindje

Aanmelden

Het zou super zijn als je erbij bent! Je bent van harte welkom!
 
 
Wil je meer informatie? Bel of mail gerust! 
T 06-14524404
 
Ben je nog niet zover in je zwangerschap? Juist dan is zwangerschapsyoga superfijn. Lees hier meer over de doorlopende zwangerschapsyoga lessen.