De hele zomer yoga!

Herken je dit?

Je denkt al een tijdje aan yoga, maar het kwam er nog niet van je op te geven voor een proefles. Je hebt je voorgenomen na de vakantie nu écht te beginnen. Eigenlijk zou je alvast wel een lesje willen doen.

Je denkt aan yoga, en je hoort je collega’s en familie er enthousiast over doen, maar je weet eigenlijk niet echt of het wel iets voor jou is. Stilzitten op een matje, zweverig gedoe…? In de zomer wil je het wel eens uitproberen.

Je bent al lang yoga fan maar je favoriete les stopt deze zomer. Op vakantie… Maar JIJ bent gewoon hier en hebt wel zin in een fijne les.

Je bent op vakantie in Dongen en omstreken en je hebt zin om op je vakantieadres yoga te volgen.

Doe mee met speciale ZOMER YOGA lessen

Ben jij deze zomer in de buurt van Dongen, Oosterhout, Kaatsheuvel, Breda, Tilburg en omstreken? En heb je zin in yoga?

Wil je niet wachten met je les tot na de zomer? Dan heb je geluk! Want bij ons kun je de hele zomer yoga les volgen. En jij bent van harte welkom!

In juli en augustus kun je met de speciale ZOMER YOGA strippenkaart zes lessen ZOMER YOGA volgen voor maar €55,-.

Je krijgt:

 • Zes lessen ZOMER YOGA op een tijdstip dat voor jou uitkomt.
 • Les op een prachtige locatie in een karakteristiek oud pand of bij mooi weer buiten in een prachtig rustig park!
 • Gebruik van speciale buiten- en binnenmatjes, kussens en dekentjes
 • Thee & water staat altijd voor je klaar
 • Een fijne sfeer waarin je je thuisvoelt en lekker jezelf kunt zijn.

Kosten: €55,-

JA! Ik doe mee met ZOMER YOGA!

Het werkt als volgt:

 • meld je aan via deze link. Je komt dan op de site van ons online systeem Momoyoga.
 • Vul je gegevens in en selecteer bij strippenkaarten de ‘Zomeryoga strippenkaart’
 • Betaal online met iDeal
 • Reserveer direct online je les!

Na zes lessen zit je nergens aan vast en stopt het, of doe je gewoon nog een keer mee met de ZOMER YOGA (of misschien ben je natuurlijk zo enthousiast dat je yogales blijft volgen bij ons, wees welkom ;-))! Alles is mogelijk!

Tot snel in de les!

JA! Ik meld me aan!

Tot snel in de les!

 

Hoe je vijf keer zoveel geniet deze zomer

De zomer. Liggend in je hangmatje, zittend voor je tent of struinend met je kinderen over het strand lijkt het of ze eindeloos gaat duren. En voor je het weet is het weer voorbij. In dit artikel lees je hoe je de zomerse ontspanning langer kunt laten duren met meer effect.

Welk moment? Dit moment!

De key is aanwezig zijn in het moment. De ervaring van ‘genieten’ werkt in je hersenen namelijk zo. Je hersenen registreren de ervaring die jij hebt. Ze verankeren die ervaring in je brein, combineren dat met je positieve gevoel van dat moment, koppelen dat aan wat je feitelijk hoort, ziet, ruikt, voelt, ziet, en voilà, een positieve geniet-ervaring is opgeslagen. Hoe grondiger je hersenen dit doen, hoe steviger de herinnering is die ze opslaan en hoe makkelijker die ook weer is op te roepen. 

Hoe uitgebreider je hersenen registreren wat er gebeurt en hoe positiever je je daarbij voelt, hoe steviger ze dat verankeren en hoe intenser jij geniet. En hoe langer je dat positieve gevoel ook nog vasthoudt. Je helpt je hersenen gigantisch door echt in het moment aanwezig te zijn en je volle aandacht te richten. Hoe meer je in het moment aanwezig bent, hoe meer je registreert. Hoe meer prikkels er binnenkomen en verwerkt worden. 

Wist je dat de tijd ook langzamer gaat als je meer in het hier en nu bent? Meer tijd om te genieten! Hoe meer je registreert, verwerkt en verankert, hoe langer het moment lijkt te duren. Tijd is eigenlijk een door de mens bedacht concept, maar de beleving is afhankelijk van wat je in die tijd aan het doen bent. Door ieder moment voluit te beleven, maken je hersenen meer herinneringen en daardoor lijkt de tijd langzamer te gaan. 

En het leuke is: je kunt jezelf, en je hersenen, hierin trainen! En dat is ook nog eens heel leuk!

Met deze simpele oefening die je ieder moment van de dag kunt doen (super spelletje met kinderen!) veranker je heel eenvoudig die mooie zomerse momenten.

Richt je hele aandacht op nu. Sta stil bij dit moment. Noem:

 • 1 ding dat je op dit moment ziet
 • 2 dingen die je hoort
 • 3 dingen die je ruikt
 • 4 dingen die je proeft
 • 5 dingen die je voelt

Met kinderen is deze oefening geweldig. Met de volgorde kun je natuurlijk spelen.

Genieten gegarandeerd!

Wil je meer? Kom dan lekker meedoen bij de yoga! We zijn weer volop in bedrijf, natuurlijk volledig corona proof!

Meld je hier aan voor een gratis proefles.

Veel plezier deze zomer!

Durven Voelen

Quiet time. Neem jij dat wel eens? In de yin-stand. Relaxt en achteroverleunend. Minimale inspanning, maximaal rendement.
Als ik een drukke periode heb gehad, of er een gebeurtenis met veel impact, of het is de tijd van de maand, kan ik voelen dat mijn lichaam zegt: het is even goed.

En dat is oké.

Tijd om even niks te willen

Gewoon te voelen hoe het is.

In mijn sabbatical 6 jaar geleden heb ik weer echt leren voelen, en daarnaar te luisteren. Heel subtiel. Waar ik wilde zitten (bij licht). Of ik van of naar een persoon toe beweeg. Of ik een gekookt of gebakken eitje wil. Hoe mijn ja voelt en mijn nee.
Maar ook gewoon hoe het met me is. Waar ik zin in heb. Welke emoties spelen. 

Daarvoor was ik vooral druk. Met belangrijke dingen te managen. Volop in mijn hoofd, met mijn lichaam als vervoermiddel voor mijn denken.

Druk zijn is heel handig. Want als we maar bezig blijven, hoeven we niet te voelen. 
En kunnen we fijn met onze oplossingsmentaliteit aan de slag. Tegenslag, teleurstelling, verdriet? Kom op, schouders eronder, en doorrrrrr. 
Een oplossingsgerichte instelling is een super kracht. Maar zonder tijd te nemen om te voelen en te beleven loop je vast.  

Het leven is bedoeld om gevoeld te worden.  We hebben die verbinding nodig om heel te zijn. Heelheid is het eerste fundament om te excelleren en floreren als vrouw.
Als we over gevoelens heenstappen, onderdrukken we een deel van onszelf.
Namelijk wie we zijn in de kern, onder de scripts, regels, en innerlijke remmen en overtuigingen van onze identiteit.

Zonder echt te voelen leef je, en geniet je, maar half.

Voelen doe je met je lichaam, met je zintuigen, door het toelaten van emoties.
Dat gaat niet in de hectiek. Het vraagt vertragen, verstillen, tijd nemen en inchecken bij jezelf, een relatie met je lichaam opbouwen en onderhouden en op je lichaam vertrouwen. 

En I know, je hebt het al zo druk 😉. Ons leven is zo gebouwd op doorgaan, prestatie, daadkracht, competentie, rationaliteit, dat bewust stilstaan bij jezelf al snel een luxe lijkt. Iets voor als er tijd over is, en we hebben de neiging te denken dat die tijd nuttiger besteed kan worden. Niets is minder waar.

En laten we eerlijk zijn, voelen is ook spannend. Je wordt er raakbaar van. Wie weet wat je tegenkomt. 

Door te voelen kom je bij jezelf

Door de ruimte te maken, vind je wie jij bent in de kern. Je authentieke, natuurlijke kracht, je innerlijke wise woman, je vrouwelijke intuïtie, je vertrouwen, energie, plezier. Vertragen vraagt moed.

Dus ga eens zitten met jezelf. Of ga zacht bewegen. Neem je tijd. Sta jezelf toe te voelen, te ademen. 

Welke ruimte ontstaat er dan?

Maak ruimte voor jezelf. Wees welkom voor een gratis proefles.

De wereld vertraagt, vertraag je mee?

The world is slowing down. 

Terwijl sommigen van ons zich het schompes werken om nu te zorgen voor de rest van de maatschappij, is die rest min of meer aan huis gebonden en gedwongen tot slow living.

Het contrast had niet groter kunnen zijn. 

Gisteren besloten Claudia en ik ons klank & yogacenter de komende 3 weken te sluiten. Andere opdrachten zijn uitgesteld en persoonlijke gesprekken doen we online of buiten. We houden even pauze. Voor velen van ons heeft dat consequenties. Voor ons ook. Toch voel ik vooral vertrouwen. Een vol vertrouwen in het leven, een soort overgave dat je het leven en de natuur niet kunt sturen en controleren, maar wel kunt meebewegen. En aan de andere kant voel ik de verantwoordelijkheid om zo min mogelijk onnodig risico te verspreiden en zoveel mogelijk bij te dragen aan rust, vertrouwen en kalmte. 

We willen een pas op de plaats maken om de natuur te helpen een nieuwe balans te vinden. Experts te helpen de pieken in goede banen te leiden. En onszelf te helpen extra goed te zorgen voor onszelf, elkaar en onze omgeving. 

Wat voor sommigen van ons een tijd is van actie, moed en adrenaline, kan voor de rest van ons een tijd worden van ruimte maken voor en verbinden met jezelf. Wat doe je als je nergens meer heen kunt, en je agenda leeg is? Kun je meegaan en vertragen, verstillen, naar binnen gaan en tijd maken voor reflectie?

Als vrouwen zijn we zo gewend altijd klaar te staan, door te gaan, in volle vaart door het leven te rennen en van alles voor elkaar te krijgen. Onze aandacht is meestal vooral gericht op onze to-do lijst, ons werk, onze kinderen en anderen in onze omgeving, en de verwachtingen van iedereen om ons heen. 

En nu is die inbox leeg (of leger, tenminste), en je normale to-do lijst is opeens ook niet meer zo relevant. Voordat je lijst alweer gevuld is met nieuwe dingen, is dit je kans om eens ruimte te maken voor jou. Wat heb jij nodig? Wat is jouw behoefte? Hoe kun je die ruimte geven? Hoe kun je je geluksgevoel juist nu groter maken?

Dus… vertraag je mee?

Een paar ideeën om je te inspireren:

 • Zorg voor jezelf: me-time met een fijn ritueel voor je lichaam bijvoorbeeld
 • Begin een dankbaarheidsdagboek, om te vangen wat er allemaal wél is, ook nu
 • Begin iedere dag met 10 diepe ademhalingen en voel hoe het met je is, maar dan écht
 • Schrijf je verlangens eens op, zonder censuur
 • Doe een middagdutje
 • Neem de tijd te mediteren en te ontspannen
 • Neem de tijd te bewegen, liefst buiten: ga wandelen, iedere dag en doe yoga!
 • Of start met een groep vriendinnen je eigen magical morning groep en start je dag met samen dansen!
 • Maak een vision board
 • Teken iedere dag een zonnetje en schrijf bij de stralen waar je blij van word vandaag
 • Geef je dierbaren een cadeautje, gewoon omdat het kan
 • Laat iemand weten dat je aan haar denkt
 • Bel weer eens uitgebreid met een vriendin
 • Schrijf een lange brief, met de hand
 • Lees 10 inspirerende boeken uit
 • Doe een spelletjes marathon met je kinderen
 • Maak mooie dingen, en deel die uit aan wie wat liefde kan gebruiken
 • Kijk waar je jezelf kunt inzetten om degenen die het zwaarder hebben te ondersteunen

Wat doe jij?

We wensen je veel vertrouwen, rust en overgave toe, en veerkracht als dat nodig is. 

Corona virus

Graag vragen we je aandacht voor het volgende:

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus zijn we aangepast open.

Dit betekent:

🌿 Z.s.m. hoor je meer over het weer opstarten van buiten lessen en lessen in de studio in kleine groepen.
Vooralsnog zijn er geen groepslessen in de studio van Eigentijdz. In plaats daarvan zijn er iedere week live online lessen, en zijn er een groot aantal online video’s beschikbaar om thuis yoga te doen.

🌿 Klank- en drumreizen worden vanaf 11 mei weer gepland.
 
🌿 De zwangerschapsyoga gaat z.s.m. weer van start. Hier ontvang je binnenkort bericht over.

🌿 1-op-1 afspraken kunnen met 1,5 meter afstand, gewoon doorgaan binnen en buiten.

We treffen ook extra maatregelen om ervoor te zorgen dat we 1,5 meter afstand kunnen blijven waarborgen, er extra hygiene is en verspreiding wordt voorkomen.

Zoals altijd gelden de algemene richtlijnen van het RIVM, en blijft gelden: als je klachten hebt, blijf liever thuis.

Natuurlijk blijft het vooral belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen: Ga op tijd naar bed, drink veel water, eet gezond en gevarieerd en blijf vooral dingen doen die goed voelen voor je en die je een blij gevoel geven.

Heb je vragen, stel ze zeker via eigentijdz@gmail.com.

We zien je heel graag snel weer!
Dank voor je begrip en medewerking. 

Warme groet,

Alijne, Claudia & team 🍀

Van onrust naar innerlijke rust

Ik voel me onrustig. Ongedurig. De actie energie van de lente begint naar boven te komen en verdringt de stilte van de winter. Ik wil weer vaart maken. Ik voel onrust. Ik wil sneller. Er zijn teveel ideeen die nog moeten worden uitgewerkt maar dat nog niet zijn. Er is te veel dat nu moet gebeuren.

En tegelijk voel ik dat ik weer terug de stilte in wil. Nog even. Voor de lente echt begint en de yang energie het helemaal overneemt.
Een zachte overgang is fijner.

De onrust blijft

De stilte is te stil. Wat kan ik doen? Er zijn nog zoveel todo’s die afgevinkt moeten worden. Klussen die gedaan moeten worden. Taken voltooid.

De verleiding is groot in de doe modus te gaan. En te blijven. Resultaatgericht, doelgericht. Erachter aan, efficiënt en effectief. Productief. Doen, voor elkaar krijgen.
Het zijn de vertrouwde stemmetjes: je kunt meer doen, niet op je lauweren gaan rusten, even volhouden, als je gaat lanterfanten wordt t nooit wat.

Innerlijke stem

Maar als ik stil word, hoor ik ook die zachte innerlijke fluisterstem. Die wat meer zachtheid oppert. Zachtheid, zonder je doel uit het oog te verliezen. Meer te zijn i.p.v. te doen. Moois te laten ontstaan i.p.v. na te jagen. De condities en omstandigheden te creëren waardoor zaadjes kunnen kiemen. Water te blijven geven. Steeds opnieuw. Zonneschijn toe te voegen. Te vertrouwen op wat er onder de grond zich afspeelt.
Wat meer liefde, vertrouwen, plezier in wat zich ontvouwt. Zonder oordeel over het tempo. In het nemen van steeds weer de volgende kleine juiste stap. Niet de berg te willen overzien. Stap voor stap in beweging blijven. Vanuit zachtheid het resultaat van al je stappen naar je toehalen.

Op zijn eigen tijd

Tip: onrust en ongedurigheid komt voort uit een vorm van schaarste. Het is nog niet (snel, groot, veel, bijzonder, mooi, etc.) genoeg. De bril waardoor je kijkt zegt dat het nog niet genoeg is, en dus sneller, beter, mooier, etc. moet. 

Zet een andere bril op

Waardeer en wees dankbaar voor wat er al wel is. En sta open voor wat alle mogelijkheden. Het is al perfect zoals het is, en het zal nog beter worden.  

Je loopt je eigen weg, in je eigen tempo, op je eigen manier. En alles is op loopafstand als je tijd genoeg hebt.
Het kaartje van mijn yogi thee vanochtend zei: “Joy is the essence of success.” Hoe waar, wat succes voor jou ook betekent.

Wil je zachtheid, ruimte en flow?

Verlang je ook naar wat meer zachtheid, flow, zonder je doel uit het oog te verliezen? Meer moeiteloos leven en doelen behalen? Meer zijn i.p.v. doen, rennen en jagen, dichterbij jezelf leven, meer je (ware) zelf zijn?

Dan is de cursus Feminine Flow (start morgenavond, je kunt je nog net opgeven!) of het programma Vrouwenkracht (start 5 april) wat voor jou. 

Wees van harte welkom!

Nieuw: 6 lessen Easy Fall/ Winter Yoga

Wegens succes herhaald! Vanaf vrijdagavond 2 november starten we op veler verzoek weer met een nieuwe serie ontspannende yoga lessen! Heerlijk de week afsluiten in ontspanning.
 
Doe je mee?
Aanmelden of meer informatie via avelijnyoga@gmail.com.
 
 
Deze keer een nieuwe serie lessen om heerlijk te ontspannen in de herfst en je helemaal klaar te maken voor de winter. En jij bent van harte welkom!
 

Deze serie lessen is voor jou, als je:

 • Meer innerlijke rust wilt en minder stress
 • Meer aandacht en tijd voor jezelf kunt gebruiken, juist in deze herfstperiode, als je energie minder wordt, maar alle drukte niet
 • Meer ontspannen en oké wilt kunnen zijn met wat er is
 • Beter wilt luisteren naar je lichaam en meer in contact wilt zijn met je gevoel
 • Je goed wil voelen, lekker in je vel, sterk en soepel
 • Meer verbonden wil zijn met jezelf
 
De herfst is de periode van oogsten, vieren, loslaten en langzaam voorbereiden op de verstilling van de winter. Juist nu is het zo fijn goed voor jezelf te zorgen door jezelf aandacht, tijd en zachtheid te gunnen!
 

Wat krijg je?

Dit is een speciale serie van 6 speciale yogalessen. In deze zachte yogales komen thema’s aan bod als loslaten, aarden, compassie, naar binnen keren, balans zoeken en bezinnen. Je komt helemaal tot jezelf. Zodat je ontspannen de verstilling (en tegelijk drukke tijd!) van de winter ingaat.
Je gaat aan de slag met fijne easy going yoga, ademhaling, ontspanning en meditatie. Je leert naar je lichaam luisteren en je geest tot rust brengen. Na een drukke week voel je je als herboren en ga je een heerlijk weekend tegemoet, met minder spanning en meer energie en balans.
 
Na deze zes weken:
o heb je meer rust in je hoofd en in je lijf
o heb je meer energie en balans en minder stress
o voel je je energieker, heb je meer vertrouwen in jezelf, voel je je fijner
o ben je thuis bij jezelf en in contact met je lichaam
 
Alles met twee voeten op de vloer, in een prachtige karakteristieke ruimte en met fijne mensen. Heel laagdrempelig en toegankelijk.
 

Praktisch:

Wanneer?

Iedere vrijdagavond 19.30 – 20.30 uur vanaf 2 november tot 14 december (m.u.v. 30 november).
 

Waar?

Eigentijdz Klank & Yogastudio Dongen, Hoge Ham 15R
 

Kosten?

Een losse strippenkaart voor deze serie lessen kost €60,-. Daarna zit je nergens aan vast.
 
Vragen en aanmelden? Mail naar avelijnyoga@gmail.com
 
 
Doe je mee? Wij zien naar je uit!

Start 60+ yoga in Dorst

Vanaf november starten we met 60+ yoga in Dorst, bij DorstZorg aan de Pastinaak 2.
Op 6 en 13 november zijn er gratis proeflessen. Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor de gratis proefles via avelijnyoga@gmail.com.

Aanmelden gratis proefles

Ontspannen en bewegen op een rustiger niveau

In welke levensfase je ook bent, je wilt graag ontspannen en vitaal zijn. Je wilt zorg en aandacht besteden aan jezelf en je lichaam en je lichaam fit, soepel en sterk houden. Yoga helpt je om gezond ouder te worden, om te herstellen of jezelf opnieuw te leren kennen, als je merkt dat je lichaam minder vanzelfsprekend beweegt dan je gewend was.
Bij het ouder worden merk je dat je gewrichten minder soepel zijn en je spieren stijver worden. Juist in deze fase van je leven heeft je lichaam beweging en aandacht nodig.

Yoga om gezond ouder te worden

Voor yoga hoef je niet lenig of sterk te zijn. Ook zijn de houdingen niet moeilijk en voor iedereen toegankelijk. In de lessen worden de yogahoudingen wat aangepast en zo ervaar je weer mogelijkheden wat je met je lichaam kunt.

In de les is er veel aandacht voor ademhaling, meditatie en ontspanning, waardoor je tot rust komt en helpt je bloeddruk te verlagen. De zachte, toegankelijke, houdingen houden je soepel, sterk en stabiel en maken je bewust van je vitale kracht. Balans oefeningen helpen je om het risico van vallen te verkleinen. En vooral is er plezier en is de les gezellig!

In de 60+ yogales leer je luisteren en om te gaan met je lichaam, zoals het nu is. Dat zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid en kracht, zoals je gewend bent te voelen.
Deze les is bij uitstek ook geschikt als je minder mobiel bent. Alle oefeningen zijn helemaal gericht op het ouder wordende lichaam en kunnen op de mat of in een stoel worden uitgevoerd. Het tempo is rustig.

We werken met kleine groepen, max 12 deelnemers.

Kom je ook? Op 6 en 13 november is er vrijblijvend een gratis proefles.

Wanneer?

Dinsdagochtend 6 en 13 november van 9.45 – 10.45 uur
DorstZorg, Pastinaak 2, Dorst

Aanmelden gratis proefles

Praktisch:

 • Vanaf 15 minuten voor aanvang van de les ben je welkom.
 • Draag comfortabele, flexibele kleding, zoals bijvoorbeeld een legging of trainingsbroek. Er is geen kleedkamer aanwezig.
 • De les is zonder schoenen.
 • Yogamatten en hulpmiddelen zijn aanwezig in de studio.
 • Informeer de docent voor de les over ernstige ziekte, recente operatie/blessure.Je bent van harte welkom!

Aanmelden gratis proefles

Rust en balans tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap komt er veel op je af. Ontspannen zijn en bij jezelf blijven is soms een kunst, maar zo belangrijk! Ook kun je lichamelijke klachten hebben, of onzeker zijn. Of misschien wil je vooral gewoon een moment voor jezelf, om bewust zwanger te zijn. Zwangerschapsyoga helpt je hierbij.

Ik ben Alijne, moeder van drie dochters, vrouwencoach, gespecialiseerd yogadocent en fysiotherapeut. Ik kan je precies leren wat in deze periode wel en niet werkt, zodat je je krachtig en in balans voelt en ontspannen moeder wordt. 

In deze blog geef ik je vijf tips voor rust en balans tijdens je zwangerschap. 

Zo wordt jouw zwangerschap ontspannen genieten:

1. Take care of you first

Vaak ben je druk, word je geleefd door je inbox en agenda en is je leven overvol. Als je zwanger bent, is dat het uitgelezen moment om eens helemaal stil te staan bij jou. Om te ontspannen, te vertragen, stil te staan bij het bijzondere proces dat in jouw lichaam bezig is. Je zwangerschap is een tijd waarin je van nature meer in jezelf keert. Het is het perfecte moment om helemaal in verbinding te zijn met jezelf en je lichaam.

Start de dag bijvoorbeeld met een moment voor jezelf. Richt je aandacht naar binnen, volg je adem en voel je lichaam. Volg de bewegingen van je kindje en maak contact. Luister naar wat goed is voor jou en laat je kindje voelen dat het welkom is. Je kunt alleen geven wat je hebt, dus zorg goed voor jezelf.

2. Take it easy

Het liefst wil je dat alles gewoon doorgaat. Je bent immers niet ziek, je wilt niet kinderachtig doen, en je wilt gewoon kunnen doen wat je normaal altijd doet. Ik herken het! Toch weet je lichaam vaak precies wat jij (en je baby) nodig hebt. Je lichaam is letterlijk een baby aan het maken. Daar heeft het energie voor nodig (moe!!), en dus past het zich aan. Als je luistert naar je lichaam, naar hoe je je voelt, kun je heel je zwangerschap (bijna) alles doen waar je zin in hebt en voel je je sterk, krachtig en in balans.

3. Zorg voor beweging

Wees lekker actief. Binnen jouw grenzen en op een manier die je ontspannen maakt. Ga lekker wandelen, fietsen, zwemmen, lichte sporten zoals zwanger-fit, enzovoorts. Zwangerschapsyoga is de ideale manier van bewegen tijdens je zwangerschap. De oefeningen houden je lichaam fit, sterk, stabiel en soepel. En zorgen vooral goed voor de gezondheid van je bekken, bekkenbodem en rug, het gebied dat tijdens je zwangerschap het meest belast wordt. Goede oefeningen voor het bekkengebied laat je je zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel goed voelen. 
Kun je buiten bewegen? Dan is dat helemaal super! De natuur helpt je ontspannen én opladen. 

4. Wat gebeurt er van binnen?

Als je voor het eerst (of de tweede, derde of vierde keer) moeder wordt, is dat iets dat je niet iedere dag overkomt. (Opnieuw) moeder worden en daarop voorbereiden is super! Je bent niet voor niets negen maanden zwanger. Neem dus die tijd en sta uitgebreid stil bij de verandering die je doormaakt. Wat voel je en wat denk je er allemaal bij? Hoe denk je over bevallen en moederschap? Kijk je ernaar uit? Ben je onzeker, heb je twijfels? Hoe ga je daarmee om?

5. Maak het positief

Hoe ontspannener jij bent, hoe ontspannener je kindje. Negativiteit in deze periode geeft alleen maar spanning en dat wil je niet. Omring jezelf dus vooral met positieve leuke mensen, doe de dingen waar je blij van wordt, praat en denk positief en doe wat jou lekker in je vel laat zitten. Dan zit je baby dat ook.

Vind je het allemaal best spannend? Zie je er tegenop? Schrijf het op. Neem een dagboek en schrijf op wat er allemaal gaande is in je hoofd. Zo kun je er vervolgens van een afstandje naar kijken. Schrijf ook iedere dag op waar je blij mee bent. Wat gaat er goed, wat vind je fijn, waar kijk je naar uit, waar heb je alle vertrouwen in, waar ben je dankbaar voor? Op deze manier neem je afstand van je zorgen, twijfels en piekergedachten. Je hoeft er niet mee in gevecht, dat levert je alleen maar meer stress op. Ze zijn er gewoon. Maar je hoeft je er niet door te laten leiden, en je kunt positiviteit, innerlijke rust en ontspanning zelf creëren. Zo stimuleer je bij jezelf een positieve energie. Dat maakt je krachtig en geeft vertrouwen.

Meer weten en zelf leren hoe je dat doet?

Meer weten en in de praktijk leren hoe je dat doet, ontspannen zwanger zijn en moeder worden? Volg dan een gratis proefles zwangerschapsyoga of kom naar een van onze cursussen Ontspannen Bevallen in Dongen of Dorst.

Aanmelden gratis proefles 

Of mail voor meer informatie >

Meer over zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga gaat uit van het versterken van jouw eigen kracht.  Je bouwt vertrouwen op in jezelf en je lichaam, en krijgt innerlijke rust en stabiliteit. Zodat je volop kunt genieten en voorbereid bent op een ontspannen en soepele bevalling. 

Door de oefeningen blijf je fit, sterk en soepel. Je leert luisteren naar je lichaam en we doen ontspanningstechnieken die je in je zwangerschap, bij je bevalling en daarna kunt gebruiken zodat je helemaal tot rust komt. Je leert je adem te verdiepen en technieken voor tijdens de bevalling.
In de laatste fase richten we steeds meer op voorbereiding op de bevalling. 

En je ontmoet natuurlijk andere moeders, die net als jij met dezelfde vragen rondlopen.

Je kunt beginnen wanneer en doorgaan zolang jij wilt, of je nu 14, 30 of 40 weken zwanger bent. Je kunt altijd instromen in de les. 

Zwangerschapsyoga is ook heel geschikt bij lichte of ernstigere klachten, zoals bekken- en rugpijn. Wij zijn hierin bij uitstek gespecialiseerd.

Er is een les in Dongen op maandagavond en woensdagochtend. Vanaf 14 november start er ook een nieuwe les zwangerschapsyoga op woensdagavond in Dorst!

Er zijn nog een paar plekken vrij.

Aanmelden gratis proefles

 

NIEUW: Yoga & Pilates

Wil je een sterk en soepel lichaam zonder het te zwaar te belasten? En wil je ontspanning en balans? Dan is deze nieuwe les Yoga & Pilates iets voor jou.

Vanuit Eigentijdz wordt nu ook bij DorstZorg Yoga & Pilates gegeven. DorstZorg is een gezondheidscentrum in Dorst, met onder andere gespecialiseerde bekkentherapie. Wij werken al een tijd samen rondom zwangerschapsyoga en yoga na de bevalling, in bijvoorbeeld speciale bekkenlessen. 

Nu kun je bij DorstZorg ook iedere woensdagavond werken aan je balans, kracht en soepelheid.

 • Dag: iedere woensdagavond
 • Tijd: 20.00-21.00 uur
 • Locatie: DorstZorg, Pastinaak 2, Dorst, in de oefen- & yogazaal

Pilates & yoga voor een krachtig, stabiel lenig lichaam

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. 

Met yoga leer je luisteren naar je lichaam, ontspannen en je lichaam op een zachte manier soepel en sterk te maken. Samen is yoga & pilates een geweldige combinatie om je lichaam te leren kennen, te trainen, (weer) stabiel te maken en klachten aan bekken en rug te herstellen, verminderen of te voorkomen.

Kern van je lichaam

Met Yoga & Pilates krijg je een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid.

Het hele lichaam is betrokken bij yoga & pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Elke yoga & pilatesoefening traint je rug, buik en bekkenbodem spieren. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Deze les is bij uitstek ook geschikt voor vrouwen met bekken klachten, hypermobiliteit of die na een bevalling weer op een bewuste en gezonde manier in vorm willen komen. 

Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Daarnaast is er veel aandacht voor ademhaling en ontspanning. Zodat je leert luisteren naar je lichaam, je meer rust in je lichaam en hoofd en meer balans krijgt. 

Ook iets voor jou?

Aanmelden voor een gratis proefles kan via: avelijnyoga@gmail.com. 

Ja, ik meld me aan!